Skolskjuts inom Norrbotten

Vi skjutsar ditt barn tryggt till skolan

När ditt barn har blivit beviljad skolskjuts från sin kommun och det är för långt mellan ert hem och busstationen tar North Ride på sig ansvaret med att skjutsa ditt barn till skolan.

Vi erbjuder skolskjuts i områdena:

  • Arjeplog
  • Arvidsjaur
  • Boden
  • Luleå
  • Piteå
  • Älvsbyn

Att försäkra oss om barns trygghet är ett viktigt uppdrag som vi tar på största allvar. Därför försöker vi i största möjliga mån se till att det är samma person som skjutsar ditt barn varje gång så att ditt barn känner sig trygg med sin skolskjuts.

Alla bokningar, ändringar och avbokningar sker direkt hos skolskjutshandläggaren i din kommun. Varmt välkommen att kontakta oss vid frågor om skolskjuts med North Ride.

För att bli beviljad skolskjuts behöver du ansöka om skolskjuts hos skolskjutshandläggaren i din kommun. Du behöver ansöka varje termin. Om du får tillgång till skolskjuts eller inte beror på vilken årskurs barnet går i samt vilket avstånd ni har till skolan eller närmsta busshållplats.

Älvsbyns kommun har till exempel följande bestämmelser*:

Grundskola, grundsärskola, förskoleklass – år 1 längre än 2 km. Avståndsgräns gäller ej tätort.
Skolår 2–3 längre än 3 km
Skolår 4–6 längre än 4 km
Skolår 7–9 längre än 5 km
Gymnasiet längre än 6 km

*2023-04-04

Gå till din kommuns hemsida för att läsa mer om vilka rättigheter du har till skolskjuts.

Boka här! Snabbt och smidigt. Oavsett om du är privatperson eller företagskund.

Använd vår onlinebokning för snabb och smidig service. Planera din resa i lugn och ro. Och kontrollera utan stress, att tid och plats stämmer. Hör av dig om du har några funderingar. Vi bekräftar din bokning via mail och SMS.